Bent u opzoek naar de juist coax kabel voor uw situatie? Wij bij Kabelunie leveren graag de juiste coax kabel aan u.

COAX kabel

De kabel waar internet, radio en televisie door het huis binnen komen is een zogenaamde coaxiale- of coax kabel. Deze twee polige kabel voor de overdracht van beeld en geluid bestaat uit 2 geleiders. Via de binnenste geleider worden de signalen verstuurt. Deze geleider is geïsoleerd van de buitenomgeving door de buitenste geleider.Een gangbare coax kabel heeft een buitendiameter van 2 tot 15 mm.

De coaxkabel kun je op meerdere wijzen kennen. Als de kabel van de kabel aanbieder, antennekabel van de satellietontvanger of als verbindingskabel tussen de wandcontactdoos en televisie.

Een coaxkabel is opgebouwd uit een koperen kern met daaromheen een isolator of diëlektricum. Bij een goede coax kabel is het diëlektricum omwikkeld door een verlijmde (aluminium) afschermfolie. Daaromheen weer een gevlochten – meestal koperen – mantel en een isolatiemantel. De kern en de gevlochten mantel zijn in een CAI-installatie de stroom voerende delen, de afschermfolie is voor de afscherming.

Kabelunie

Kabelunie is een bedrijf dat werkzaam is in de in- en verkoop van elektriciteitskabels. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste kabel voor uw situatie. Wij kunnen alle elektriciteitskabels leveren; op elke gewenste lengte, los, samengebonden of netjes opgerold op een haspel. Alle kabels zijn voorzien van een CE-keurmerk en voldoen aan alle relevante standaards.
De Kabelunie maakt gebruikt van scherpe prijzen,  die in de meeste gevallen tot zelfs 40% goedkoper uitvallen, omdat wij weinig overheadkosten maken.

Hoe werkt het?

Alle prijsaanvragen en offertes geschieden via e-mail. De levertijd is vervolgens afhankelijk van het type kabel en de beschikbaarheid (voorraad) van de kabel.

De levertijd wordt altijd vermeld bij de offerte, normaal gesproken is deze tussen de 1 en 5 dagen. Voor meer informatie over ons assortiment raden wij u aan te kijken op onze webshop